Húsvét az ÁRKÁD-ban!
2017.04.21.
Nyári Kuponnapok
2017.05.30.

LEGO-varázslat az Árkádban 2017.05.02-28.

LEGO-varázslat az Árkádban
Május 2. és 28. között

A világ talán legismertebb és legsikeresebb játéka – ahogy még sohasem láttuk! A Lego tematikus vitrinekkel és óriásfigurákkal érkezik a pécsi Árkádba, hogy elvarázsolja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szinte nincs is olyan gyerek, akinek a játékai között nincs legalább egy pici Lego-figura, olyan pedig egészen biztosan nincs, akit ne hozna lázba a sokoldalú építőjáték. Szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint 10 ezer féle alkatrész segítségével, erről az Árkád látogatói is megbizonyosodhatnak május 2. és 28. között.


Itt lesznek például a Star Wars szereplőnek 3D-s óriás modelljei, csupa pici építőelemből felépítve, Woody a Toy Story-ból, óriás Friends szereplők, bohóc, zsiráf, elefánt, traktor is látható lesz. Megcsodálhatjuk az egyedileg épített Star Wars jeleneteket is melyeket magángyűjtők több száz órán keresztül készítettek. Megcsodálhatjuk a világ különböző pontjain található híres épületeket is pl. az olasz Trevi kutat vagy épp az amerikai Fehér házat is. A tematikus vitrinekben elevenedik meg a rendőrség, tűzoltóság és a nagyváros nyüzsgő világa, a játszóasztalokon pedig minden gyerek belefeledkezhet az építésbe.


A Lego kocka – csalóka módon – nagyon egyszerűnek tűnhet, ám alapos tervezés és komoly gyártástechnológia szükséges minden egyes alkatrész előállításához. Ennek köszönhető, hogy a tizenévesek számára tervezett Technic készletek motorjai és fogaskerekei gond nélkül összeépíthetők akár a háromévesek számára készült DUPLO kockákkal.


Évente körülbelül 20 milliárd Lego-kocka készül, ami óránként 2,3 millió kockát jelent. Az összes elemnek ugyanolyan szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelnie. Az összerakásukhoz és szétszedésükhöz szükséges erő pontosan meghatározott, maguktól nem eshetnek szét az összerakott darabok. A megfelelő összetartó erő eléréséhez ezredmilliméteres pontossággal készülnek az alkatrészek; az eltérés legfeljebb 0,002 mm lehet.


Vásárolj legalább 5000 forint értékben a LEGO kiállítás ideje alatt, és mi ajándékkal kedveskedünk neked.
• 3D LEGO szobrok, LEGO magángyűjtemények, LEGO különlegességek
• LEGO játszóház mindenkinek Baby, Friends, Classic
• LEGO Hétköznap 10.00-18.00, szombaton 10.00-19.00, vasárnap 10.00-18.00 óra között
• LEGO fotósarok és élményfotózás hétvégén 14.00-18.00 között

Hétköznap 10.00, 11.00, 13.00 és 14.00 órakor óvodás és kisiskolás csoportok jelentkezését várjuk! Regisztráció a 72/523-100-as telefonszámon vagy személyesen az információs pultnál.